Bodega Classica

 

Bodega Classica är en kvalitetsproducent från Rioja i Spanien. Vingården finns i Rioja Alta, en av tre kända distrikt i Rioja, som producerar de mest smakrika och fylligaste vinerna regionen erbjuder.

 

Här i den historiska byn San Vicente de la Sonsierra blickar bodegan majestätiskt ut över vinodlingarna i dalen och floden Ebro. De Kantabriska bergen (Pyréneerna) i norr skyddar odlingarna från kalla vindar och fukt från havet.

 

Här görs vinerna i serien Hacienda López de Haro, viner som utmärker sig i tävlingar världen över. Många gånger har  Robert Parker, kanske världens mest kända vinkritiker,  givit vinerna höga poäng (91 poäng till Hacienda López de Haro Crianza 2010).

 

Bodega Classica har 40 hektar och i den kalkhaltiga lerjorden trivs de gamla vinstockarna väl. I genomsnitt är de 50-80 år gamla, men det finns många stockar som är över 100 (!) år gamla.

 

Jordmånen är väldränerad och består av kalkhaltig lera.

 

Vinerna som produceras är trogna sitt ursprung med lång fatlagring och de är gjorda i huvudsak av tempranillo med tillägg av graciano och garnacha. Ekfaten som används är främst franska men även en del är amerikanska.

 

Länk till producent:

http://bodegaclassica.com/en/

Humlegårdsgatan 22, 114 46 Stockholm | Postadress: Box 5121, 102 43 Stockholm

Tel: +46 72 223 00 57 | Fax: +46 8 660 68 42 | E-mail: info@intermondi.se

© 2017 Intermondi AB