Den klassiska metoden

- som i Champagne

 

Xarel-lo, parellada och macabeo utgör blandningen i denna vällagrade ekologiska Cava från den enskilda vingården Dignitat. Vinet har jäst en andra gång på flaska enligt den traditionella metoden. Dignitat Brut har lagrats hela 12 månader, vilket överstiger gängse norm hos konkurrenterna. Normal lagringstid för att klassas som Cava är 9 månader.

Högt kvalitativa druvor, lägre skördeuttag, äldre vinstockar och lång lagring ger en extra krämig mousse med små fina och många bubblor samt komplex smak.

 

Dignitat Cava Brut

 

DO Katalonien, Spanien • Ekologiskt • Mètode Tradicional

Dignitat är ett torrt ekologiskt mousserande vin gjort av enbart handplockade druvor från en enskild vingård. Vinet har lagrats hela 12 månader, vilket är mycket längre än de 9 månader som krävs och som är brukligt hos de flesta Cava-producenter.

Dignitat är en specialutgåva tillverkad av familjen Masachs i Vilafranca del Penedès i Katalonien. Familjen har producerat Cava i över 100 år och nu är det fjärde generationen med Alex Ruiz Masachs som basar för cavaproduktionen.

Vinet är gjort på lika delar macabeo, xarel-lo och parellada.

 

Dignitat Cava Brut har 9 gram socker per liter och är, till skillnad från de flesta andra Cava-sorter naturligt fruktig med socker från druvan - fruktos och glukos. De flesta Cava-sorter använder socker från sockerrör (sackaros) vilket är ett raffinerat socker och sämre för hälsan.

 

Doft: Frisk med inslag av gröna äpplen, citrus, bröd, mineral, och stenfrukt.

Smak: Torr, fruktig och fräsch med fin sammetslen mousse och balanserad syra. Inslag av citrus, gröna äpplen, kex och mineral. Lång eftersmak.

 

Cavas Masachs

Katalonien, Spanien

 

Josep Masachs drivs av fjärde generationens familjemedlemmar med Alex Ruiz Masachs som chefsvinmakare. Druvor planterades hos familjen på de  kalk- och mineralrika jordarna redan under romartiden.

22 hektar utgör de ekologiska odlingarna och de i genomsnitt 30-åriga vinstockarna trivs i det tempererade klimatet  i Vilafranca del Penedès i hjärtat av Katalonien, bara 5 mil väster om Barcelona.

Grundaren Josep Masachs hade vingården "Dignitat" som sin favoritgård då gårdens bästa druvor växer där. Dignitat Cava Brut Nature är således en Special Réserve.

De huvudsakliga druvorna som odlas är xarel-lo, parellada och macabeo och odlingarna är ekologiska.

Högkvalitativa druvor, lågt skördeuttag, äldre vinstockar och lång lagring ger en extra krämig mousse med små, fina och många bubblor samt komplex smak.

 

 

 

>

>

>

100% naturlig

 

Dignitat Cava Brut är en torr, krispig och fruktig ekologisk Cava och innehåller endast 9 g socker/liter. Vinet är, till skillnad från de flesta andra Cava-sorter, naturligt fruktig och sötman kommer helt och hållet från druvan  - fruktos och glukos. De flesta Cava-sorter använder socker från sockerrör (sackaros) vilket är ett raffinerat socker och sämre för hälsan.

 

 

>

99 :-

Dignitat passar till

 

Festliga tillfällen som välkomstbubbel, till tapas, oliver, chips och salta tilltugg. Perfekt som matvin till skaldjur och fisk och som vardagsbubbel.

 

Humlegårdsgatan 22, 114 46 Stockholm | Postadress: Box 5121, 102 43 Stockholm

Tel: +46 72 223 00 57 | Fax: +46 8 660 68 42 | E-mail: info@intermondi.se

© 2017 Intermondi AB