Maquis Cabernet Franc Gran Reserva

Typ: Rött vin

Land: Chile

Region och distrikt: Rapel, Colchagua

Klassificering: Gran Reserva

Druvor: 100% cabernet franc

Lagring: 80% av vinet  har lagrats  under 10 månader på 2 år gamla franska ekfat och 20% på ståltank

Alkoholhalt: 13,5%

Producent: Viña Maquis S.A.

Pris: 149 kr inkl moms (750 ml)

Sortiment: Beställningssortiment

Artikelnummer: 78779

Antal/ kolli: 12 flaskor

 

Ladda ner högupplöst bild

Smak: Mörka, röda bär, åt hallon och svartvinbärsblad, cederträ, paprika och gräs. Eleganta tanniner för allt samman och avslutar det hela i en lång fruktig eftersmak.

 

Doft: Frisk och bärig doft med inslag av cederträ och mineral.

 

Passar till: Kötträtter av nöt eller vilt, gärna grytor eller ugnsgrillat. Passar även till lagrade och hårda ostar.

 

Serveringstemperatur: Ca 18–20°.

 

Producentinfo: I ett privilegierat läge, 12 meter över vattenytan mellan två floder, ligger Maquis ägor med 140 hektar odlad mark. Kall bris från kusten sveper in längs floderna och modererar de annars extrema temperaturerna sommartid. Jordmånen består av lera, sediment och grus. Det är unikt att lera dräneras vid regn tack vare avrinning till två floder.

Vingården är belägen på historisk mark i den berömda Colchagua-dalen, 18 mil söder om Santiago på den södra delen av den större Rapel-dalen, och framställer sina viner ekologiskt med fokus på hållbarhet. Ursprungsbefolkningen, Mapuche-indianerna, är kända för sina silversmycket som ses på etiketterna.

 

Vinframställning: Druvorna har handplockats och sorterats med stor noggrannhet varefter vinet har låtits jäsa på ståltank. Sedan har 80% av vinet åldrats under 10 månader på 2 gamla franska ekfat och 20% på ståltank.

 

Länk till producent: http://maquis.cl

 

Recensioner:

"Här är ett vin som passar alldeles utmärkt till lammrätter, gärna i kombo med fetaost. Smaken är fyllig av mörka bär, inslag av viol, örter och balanserade fat. För alla som gillar vin av cab francdruvan är detta ett exempel utöver det vanliga. Vill inte kategorisera smaken som extraherade men det finns en täthet och mognad i frukten som balanserar, det som jag ofta förknippar med cab francgröna örtsmak. Intressant och spännande.
Betyg: 4+"

Elke Jung, Vinbanken.se, 3/4 2015

Humlegårdsgatan 22, 114 46 Stockholm | Postadress: Box 5121, 102 43 Stockholm

Tel: +46 72 223 00 57 | Fax: +46 8 660 68 42 | E-mail: info@intermondi.se

© 2017 Intermondi AB