Via Edetana

Smak: Lång med balanserade tanniner och rik frukt och en mineralrik eftersmak.

 

Doft: Kryddiga röda bär med fatkaraktär och en hint av balsamico.

 

Passar till: Carpaccio, en god köttbit, kyckling, kalkon eller till mustiga grytor.

 

Serveringstemperatur: Ca 20°.

 

Producentinfo: En kvalitetsproducent i varje steg. Man arbetar manuellt och med hela sin själ i produktionen av vingårdens mineralrika och fruktiga viner. Gamla stockar och begränsat skördeuttag är ledord och man är även mycket noggrann med val av ekfat för vinernas lagring.

 

Vinframställning: Druvorna till det här vinet kommer från vinstockar som är mellan 20 och 40 år gamla. De olika druvsorterna har jäst separat  och även lagrats 12 månader separat på 300 liter franska ekfat,  varefter de blandas varsamt för att skapa Via Edetana.

 

Länk till producent: http://en.edetaria.com

 

Recensioner:

"Kryddig och intensiv doft med trevlig, ren frukt. Bra, god, kryddig smak i modern, matig stil."

Allt om vins provningsgrupp, Allt Om Vin, nr 7 2015

 

Ett ungt, friskt vin från Terra Alta med fräsch frukt, bra balans, bra syra och inslag av mörka körsbär, tranbär, lingon, sälta, tändsticka, citrusskal, mineraler och fat. 149 kr 88 poäng (++)

Per Bill, Dina Viner Professional Edition, Nr 2014-17, Issue 216

 

Vinet har en vacker svartröd färg. I detta vin har en Grenache mutation som heter Garnacha Peluda blandats in med 30 procent. Även 10 procent Carignan ingår. Trots att vinet har lagrats på nya franska fat i 12 månader så klarar vinet av detta utan påträngande fattoner. Frukten är frisk och tanninerna mogna med sötma. Det är mörka bär som dominerar både doft och smak. Även detta vin uppvisar fina mineraler i avslutet som är långt och elegant.

Anders Levander, dinvinguide.se, 16/2 2014

 

 

 

 

Humlegårdsgatan 22, 114 46 Stockholm | Postadress: Box 5121, 102 43 Stockholm

Tel: +46 72 223 00 57 | Fax: +46 8 660 68 42 | E-mail: info@intermondi.se

© 2017 Intermondi AB