121 B.C. Vespaiola

Typ: Vitt  vin

Land: Italien

Region och distrikt: Venetien

Klassificering: Veneto I.G.P

Druvor: 100% vespaiola

Lagring: Vinet har lagrats under 6 månader på icke-rostade tunnor och buteljeras utan filtrering eller stabiliseringsämnen.

Alkoholhalt: 12,5%

Producent: Contrà Soarda

Pris: 249 kr inkl moms (750 ml)

Sortiment: Beställningssortimentet

Artikelnummer: 71624

Antal/ kolli: 6 flaskor

 

Ladda ner högupplöst bild

Smak: Frisk, komplex, mineralrik och fruktig smak med inslag av blommor, citrus och persika. Pigga tanniner och lång elegant eftersmak.

 

Doft: Rik, komplex doft med inslag av frukt, blommor och lite honung.

 

Passar till: Nötter, tapastallrik och lagrad ost.

 

Serveringstemperatur: 15

 

 

Producentinfo: Familjen Gottardi hade drivit den lokala restaurangen i över ett sekel i byn Bassano när Mirco och Gloria Gottardi 1999 beslutade att köpa ett landområde på en av sluttningarna. Ett område som då var vildvuxet och obrukat. De såg potentialen i marken och omvandlade den till en vingård med över 60 000 vinstockar och 1000 olivträd.

 

Gården utgörs av 12 hektar och ligger strax utanför Bassano del Grappa i Veneto. Den befinner sig i ett mycket speciellt mikroklimat tack vare ett, så kallat, termiskt inversionsfenomen som härrör från kalla nordliga vindar från Valsugana-dalen i närheten. Fenomenet innebär att kalla vindar trycker ner den varma luften som då inte kan stiga, det bildas skiktning och den varma luften stannar kvar nära marken.

Varma dagar och blåsiga nätter ger druvor och viner särskilda smaker och utmärkt tillväxt. Den vulkaniska jorden är rik på mineraler och bevarar värme under kalla nätter.

 

 

 

Vinframställning: Vinet har spontanjäst på ståltank och ekfat utan temperaturkontroll eller tillsatta sulfiter. Vinet är sedan lagrat under 6 månader på icke-rostade tunnor och buteljeras utan filtrering eller stabiliseringsämnen.

 

Länk till producent: Contrà Soarda

 

Recensioner:

 

 

 

 

Humlegårdsgatan 22, 114 46 Stockholm | Postadress: Box 5121, 102 43 Stockholm

Tel: +46 72 223 00 57 | Fax: +46 8 660 68 42 | E-mail: info@intermondi.se

© 2017 Intermondi AB