Domaine Saint Denis

Hubert Laferre är ägare och vinmakare på Domaine Saint Denis i Lugny, men sanningen är att han är mycket mer än så; Hubert tar på sig varje roll från vinodlare till försäljningschef.

 

Han har arbetat i över 20 år med sina ägor runt Lugny och äger idag 5 hektar. Jordmånen består av lera och kalksten. Kvalitet och ekologisk medvetenhet är ledorden här. Den biologiska mångfalden är viktig och grödor odlas mellan vinrankorna för att både ge vinrankorna viss konkurrens i syfte att få dem att arbeta lite hårdare och för att gynna den lokala floran och faunan. Dessa grödor plöjs sedan som en naturlig gödning med hjälp av sin egen häst.

 

Klasarna gallras på sommaren för att få lägre avkastning men högre kvalitet på de mogna druvorna. Efter att ha smakats av och godkänts av Hubert själv så handplockas klase för klase och sorteras för att säkerställa att endast den bästa frukten når pressen. Vid jäsningen används endast naturlig jäst och vinet tillbringar en kortare period på ekfat så att vinet behåller sin originella terroir.

Humlegårdsgatan 22, 114 46 Stockholm | Postadress: Box 5121, 102 43 Stockholm

Tel: +46 72 223 00 57 | Fax: +46 8 660 68 42 | E-mail: info@intermondi.se

© 2017 Intermondi AB