Restaurangsortiment

Alla priser är angivna ex moms per flaska

Frankrike

Upp

Domaine Saint Denis

Bourgogne

Hubert Laferre är ägare och vinmakare på Domaine Saint Denis i Lugny, men sanningen är att han är mycket mer än så; Hubert tar på sig varje roll från vinodlare till försäljningschef.

 

Han har arbetat i över 20 år med sina ägor runt Lugny och äger idag 5 hektar. Jordmånen består av lera och kalksten. Kvalitet och ekologisk medvetenhet är ledorden här. Den biologiska mångfalden är viktig och grödor odlas mellan vinrankorna för att både ge vinrankorna viss konkurrens i syfte att få dem att arbeta lite hårdare och för att gynna den lokala floran och faunan. Dessa grödor plöjs sedan som en naturlig gödning med hjälp av hans egen häst.

Olivier & Lafont

Côtes du Rhône

Producent är Olivier & Lafont, en duo bestående av Baptiste Olivier och Gérald Lafont. De är några av Rhône-dalens absolut mest efterfrågade oenologer och hjälper världskända producenter som Domaine Pierre Usseglio, Domaine Saint Préfert, La Bastide Saint Dominique, Domaine de Cristia, Domaine de la Biscarelle och Domaine Durieu. De gör också egna viner och har förmånen, tack vare sitt kontaktnät, att kunna selektera de absolut bästa druvorna i Rhône-dalen och de gör viner från områdets kända appellationer som Châteauneuf- du- pape, Crozes Hermitage, Vacqueyras, Gigondas och Lirac.

 

Italien

Upp

Contrà Soarda

Venetien

 Familjeägd liten gård nordväst om Bassano i Ventien som omfattar 66 000 vinstockar och 1 000 olivträd. Mirco och Gloria Gottardi med förflutet inom restaurangnäringen har drivit den lilla gården sedan 1999. Man är ekologisk certifierad och producerar även naturvin. Vinodlingen Vignaioli Contrà Soarda ligger på en kuperad yta vid foten av Asiago-platån, i San Michele, Bassano del Grappa, en plats dedikerad till vinstockar och olivträd

 

Namn: Soarda Vespaiolo

Druva: 100% vespaiolo

Årgång: 2016

Vinframställning: Vinet har jäst på temperaturkontrollerade, rostfria ståltankar. Det har sedan lagrats på ståltank under 6 månader och därefter 6 månader på flaska.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 133 kr

Art nr: 79598

Typ av vin: Vitt vin

 

Namn: 121 B.C. Vespaiola

Druva: 100% vespaiola

Årgång: 2014

Vinframställning: Vinet har spontanjäst på ståltank och ekfat utan temperaturkontroll eller tillsatta sulfiter. Vinet är sedan lagrat under 6 månader på icke-rostade tunnor och buteljeras utan filtrering eller stabiliseringsämnen.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 205 kr

Art nr: 71624

Typ av vin: Vitt vin

Namn: Gaggion Marzemino Nero

Druva: 100% marzemino nero

Årgång: 2013

Vinframställning: Vinet har spontanjäst på temperaturkontrollerade, rostfria ståltankar och sedan genomgått malolaktisk jäsning. Vinet har därefter lagrats på franska ekfat under 12 månader och sedan 6 månader på flaska.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 133 kr

Art nr: 75194

Typ av vin: Rött vin

Namn: 121 B.C. Carménère

Druva: 100% carménère

Årgång: 2013

Vinframställning: Vinet har spontanjäst på koniska fat utan temperaturkontroll eller tillsatta sulfiter. Vinet är sedan lagrat under 18 månader på ek-barrique och 6 månader på flaska. Vinet buteljeras utan filtrering eller stabiliseringsämnen.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 205 kr

Art nr: 78186

Typ av vin: Rött vin

Scagliola

Piemonte

I hela fyra generationer har familjen Scagliola hängivit sig åt att kultivera sina vingårdar. De arbetar på ett skonsamt sätt med full respekt för naturen och håller avkastningen per hektar medvetet låg.

 

Scagliolas ägor sträcker sig över 35 hektar av vingårdar på en höjd av 400 meter över havet. Från dessa vinstockar producerar familjen Scagliola, förutom de för området klassiska druvsorterna moscato och barbera, även dolcetto, cortese, chardonnay, grignolino, monferrato rosso, brachetto och pinot nero. Samtliga druvsorter odlas endast i begränsade kvantiteter.

Spanien

Upp

Edetària

Terra Alta

En kvalitetsproducent i det högt belägna distriktet Terra Alta, granne med den mer kända "Priorat". Här jobbar Joan Àngel, ägare och grundare, med att producera eleganta, mineralrika viner som mestadels görs på garnacha (jmf grenache). Stockarna är äldre och jordmånen är ovanligt rik på olika mineraler.

Josep Masachs

DO Katalonien, Spanien

Josep Masachs drivs av fjärde generationens familjemedlemmar med Alex Ruiz Masachs som chefsvinmakare. Druvor planterades hos familjen på de  kalk- och mineralrika jordarna redan under romartiden.

 

22 hektar utgör de ekologiska odlingarna och de i genomsnitt 30-åriga vinstockarna trivs i det tempererade klimatet  i Vilafranca de Penedès i hjärtat av Katalonien, bara 5 mil väster om Barcelona.

Jose L. Ferrer

Mallorca

Mallorcas största producent med anor från början av 1900-talet.

 

José L. Ferrer var öns första producent att buteljera vin på glasflaskor! De har ett trevligt vinmuseum på anläggningen och även en mycket trevlig butik där man kan prova gårdens viner.

De arbetar mest med inhemska druvor och en av gårdarna är ekologiskt certifierad.

Namn: Dues Sirah Callet

Druva: 50% sirah & 50% callet

Årgång: 2015

Vinframställning: Dues, som betyder två på det inhemska språket på Mallorca, symboliserar att vinet är gjort på två druvor – syrah (som kallas sirah lokalt) samt den inhemska druvan callet. Druvan callet ger viner med viss lagringspotential och tillsammans med den kraftigt peppriga syrah-druvan blir kombinationen mycket intressant. Vinet har lagrats 10 månader på amerikanska (70%) och franska (30%) ekfat.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 109 kr

Art nr: 70370

Typ av vin: Rött vin

Tyskland

Upp

Von Winning

Pfalz

Weingut von Winning är en kvalitetsproducent i Pfalz i sydvästra Tyskland. Man odlar primärt druvan riesling och producerar ca 400.000 flaskor årligen. Man äger 50 hektar och 10 av dessa dedikeras till produktion av högsta kvalitetens viner s.k. Grosses Gewächs. Bästa vingårdlägen är följande

Deidesheim; Kalkofen, Kieselberg, Langenmorgen, Grainhübel, Paradiesgarten. Forst; Pechstein, Jesuitengarten, Kirchenstück, Ungeheuer. Ruppertsberg; Reiterpfad, Spiess.

Von Winnings  primära jordmåner är; Basalt, röd och gul sandsten, lerblandad sand, tertiär lerjord, tertiär krita, skiffer och kalksten.

Stephan Attmann, Von Winnings chefsvinmakare, har blivit en vinmakare man talar om i hela Tyskland. Flera vinguider och Gault & Millau utnämnde honom till årets nykomling 2011 och 2012.

Von Winning fick utmärkelsen Riesling Champion för hela Tyskland i Vinums stora tävling i september 2012 samt även 2015.

Namn: Von Winning Riesling Druva: 100% Riesling

Årgång: 2018

Vinframställning: Helt naturlig vinframställning där delar av vinet har jäst på ståltank och delar på ekfat med spontanjäsning. Druvor från olika vingårdslägen i Ruppertsberg, Deidesheim och Forst.

Antal fl/ kolli: 12

Pris per flaska: 101 kr

Art nr: 79393

Typ av vin: Vitt vin

Namn: Von Winning Win Win Riesling

Druva: 100% Riesling

Årgång: 2018

Vinframställning: Druvorna till Win Win kommer från kända vingårdslägen som Kalkofen och Kieselberg i Deidesheim och Pechstein i Forst. Vinet har spontanjäst i stora ekfat.

Antal fl/ kolli: 12

Pris per flaska: 117 kr

Art nr: 79394

Typ av vin: Vitt vin

Namn: Von Winning Sauvignon Blanc II

Druva: 100% Sauvignon Blanc

Årgång: 2016

Vinframställning: Spontanjäsning på ståltank.

Antal fl/ kolli: 12

Pris per flaska: 141 kr

Art nr: 79064

Typ av vin: Vitt vin

Namn: Von Winning Deidesheimer Paradiesgarten 1:e Lage Riesling Trocken

Druva: 100% Riesling

Årgång: 2017

Vinframställning: Paradiesgartens jordmån består av kritblandad lera och sandsten. En tredjedel av vinet är spontanjäst i 500 och 1200 liters ekfat. Vinet utvecklas och kan med fördel sparas 3–5 år efter skörd om man tycker om ett mer utvecklat vin. Det går även bra att dricka det nu!

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 181 kr

Art nr: 79396

Typ av vin: Vitt vin

Namn: Von Winning Ruppertsberger Reitepfad 1:e Lage Riesling Trocken

Druva: 100% Riesling

Årgång: 2017

Vinframställning: Helt naturligt. Vingården, Reiterpfad, sträcker sig  mellan "Weinstraße" och Haardtbergen och jordmånen består till stor del av röd sandsten och kalk. Upp till en tredjedel av druvorna har jäst i 1200 liter stora ekfat. Går att lagra ca 10 år från skörd.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 181 kr

Art nr: 79395

Typ av vin: Vitt vin

Namn: Von Winning Sauvignon Blanc I

Druva: 100% Sauvignon Blanc

Årgång: 2016

Vinframställning: Druvorna till det här vinet kommer från Paradiesgarten , Herrgottsacker & Kallstadter Steinacker där  jordmånen består av röd sandsten, flinta, kalksten och kritmärgel. 70% av druvorna har jäst på ekfat. Går utmärkt att lagra för en mer utvecklad stil till 2018, men är utmärkt att dricka nu.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 197 kr

Art nr: 71254

Typ av vin: Vitt vin

Namn: Von Winning Ungeheuer Forst GG Riesling

Druva: 100% Riesling

Årgång: 2015

Vinframställning: Ungeheuer är ett världskänt växtläge med en mycket blandad och rik jordmån. Vingården vilar på en gammal korrallbädd och domineras av krita, röd sandsten och vulkanisk basalt. Årgång 2012 kommer uppgraderas och klassas som Grosses Gewächs. Två tredjedelar av druvorna är spontanjästa i 500 liter stora ekfat. Lagring: Upp till 2020.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 214 kr

Art nr: 79398

Typ av vin: Vitt vin

Tillfälligt slut

Namn: Von Winning Kalkofen Deidesheimer GG Riesling

Druva: 100% Riesling

Årgång: 2015

Vinframställning: Kalkofen är en vingård som är omgiven av en skyddande mur och jordmånen består av korall, kalksten och märgel. Vinet är jäst i 500 liter stora ekfat.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 221 kr

Art nr:

Typ av vin: Vitt vin

Namn: Von Winning Langenmorgen Deidesheimer GG Riesling

Druva: 100% Riesling

Årgång: 2015

Vinframställning: Langenmorgen är granne med vingården Paradiesgarten och har sitt östliga läge mycket morgonsol. Jordmånen består i huvudsak av röd sandsten.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 253 kr

Art nr: 79399

Typ av vin: Vitt vin

Namn: Von Winning Sauvignon Blanc 500

Druva: 100% Sauvignon Blanc

Årgång: 2014

Vinframställning: De små druvorna växer tätt  på vingårdarna Paradiesgarten och Bachhübel i sydöst läge på röd sandsten. Spontanjäst i 500 liters ekfat.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 341 kr

Art nr: 71280

Typ av vin: Vitt vin

Namn: Von Winning Forster Pechstein GG Riesling

Druva: 100% Riesling

Årgång: 2016

Vinframställning: Vingården Pechstein är belägen på 120-160 meters höjd. Jordmånen domineras av röd sandsten, lera, basalt  och kalksten.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 405 kr

Art nr: 72865

Typ av vin: Vitt vin

Namn: Von Winning Forster Kirchenstück GG Riesling

Druva: 100% Riesling

Årgång: 2015

Vinframställning: Vinframställning: Druvorna till von Winnings topp-vin kommer från vingården Kirchenstück som rankades högst av alla vingårdar i den klassificering 1828 som är känd som "The Royal Bavarian Vineyard Classification". Vinet har spontanjäst i 500 liters ekfat. Inget annat vingårdsläge har så rikligt med basalt i jordmånen som denna anrika vingård. Detta historiska vin är fortfarande ungt och går med fördel att spara många år och beräknas vara helt moget år 2022.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 413 kr

Art nr: 79401

Typ av vin: Vitt vin

Namn: Von Winning Ungeheuer Auslese

Druva: 100% Riesling

Årgång: 2013

Vinframställning: -

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 445 kr

Art nr: 79033

Typ av vin: Sött vitt vin

Namn: Von Winning Ungeheuer Beerenauslese

Druva: 100% Riesling

Årgång: 2011

Vinframställning: -

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 483 kr

Art nr: 78583

Typ av vin: Sött vitt vin

Namn: Von Winning Kalkofen Beerenauslese

Druva: 100% Riesling

Årgång: 2011

Vinframställning: -

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 483 kr

Art nr: 79797

Typ av vin: Sött vitt vin

Namn: Von Winning Drache

Druva: 100% Riesling

Årgång: 2016

Vinframställning: -

Antal fl/ kolli: 12

Pris per flaska: 99 kr

Art nr: X5720000301

Typ av vin: Vitt vin

Österrike

Lesehof Stagård

Kremstal, Wachau

Urban och hans fru Dominique Stagård är den fjärde generationen att driva gården som idag består av 12 hektar i Kremstal och Wachau. De odlar ekologiskt. För dem är odling helt utan kemikalier och tillsatser ett sätt att förbättra vinernas kvalitet och samtidigt hedra tidigare kunskaper och tekniker.

 

De fokuserar på riesling och grüner veltliner och skapar uttrycksfulla, mineraldrivna, livliga och vibrerande viner med delikat frukt. Handskörd gäller nästan genomgående och i synnerhet på de branta vingårdslägena runt deras 1000 år gamla hus.

Nya världen

Chile

Upp

Viña Maquis

Colchagua

I ett privilegierat läge, 12 meter över vattenytan mellan två floder, ligger Maquis ägor med 140 hektar odlad mark. Kall bris från kusten sveper in längs floderna och modererar de annars extrema temperaturerna sommartid. Jordmånen består av lera, sediment och grus. Det är unikt att lera dräneras vid regn tack vare avrinning till två floder.

Vingården är belägen på historik mark i den berömda Colchagua-dalen, 18 mil söder om Santiago på den södra delen av den större Rapel-dalen, och framställer sina viner ekologiskt med fokus på hållbarhet. Ursprungsbefolkningen, Mapuche-indianerna, är kända för sina silversmycken som ses på etiketterna.

Namn: Maquis Carménère Gran Reserva

Druva: 100% Carménère

Årgång: 2011

Vinframställning: Vinet är jäst på ståltank i temperaturer mellan 2225°C och har sedan genomgått malolaktisk jäsning, även det på ståltank. Därefter har 50% av vinet åldrats under 12 månader på ett och två år gamla fat av fransk ek och resterande 50% på ståltank. Druvorna är handplockade.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 125 kr

Art nr: 78776

Typ av vin: Rött vin

Namn: Maquis Cabernet Franc Grand Reserva

Druva: 100% Cabernet Franc

Årgång: 2012

Vinframställning: Druvorna har handplockats och sorterats med stor noggrannhet varefter vinet har låtits jäsa på ståltank. Sedan har 50% av vinet åldrats under 10 månader på ett och två år gamla franska ekfat och 50% på ståltank.

Antal fl/ kolli: 12

Pris per flaska: 125 kr

Art nr: 78779

Typ av vin: Rött vin

Namn: Maquis Cabernet Sauvignon Gran Reserva

Druva: 90% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc

Årgång: 2012

Vinframställning: Vinet är jäst på ståltank i temperaturer mellan 2225°C och har sedan genomgått malolaktisk jäsning, även det på ståltank. Därefter har 50% av vinet åldrats under 10 månader på ett och två år gamla fat av fransk ek och 50% på ståltank. Druvorna är noga handplockade och sorterade.

Antal fl/ kolli: 12

Pris per flaska: 125 kr

Art nr: 78780

Typ av vin: Rött vin

Namn: Maquis Malbec Gran Reserva

Druva: 100% Malbec

Årgång: 2014

Vinframställning: Vinet är jäst på ståltank i temperaturer mellan 2225°C och har sedan genomgått malolaktisk jäsning, även det på ståltank. Därefter har 50% av vinet åldrats under 12 månader på ett och två år gamla fat av fransk ek och 50% på ståltank. Druvorna är noga handplockade och sorterade.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 125 kr

Art nr: 78777

Typ av vin: Rött vin

Namn: Maquis Lien

Druva: 50% Carménère, 35% Syrah, 10% Cabernet Franc, 5% Petit Verdot

Årgång: 2010

Vinframställning: Vinet är jäst på ståltank i temperaturer mellan 2225°C och har sedan genomgått malolaktisk jäsning, även det på ståltank. Därefter har 25% av vinet åldrats under 14 månader på nya fat av fransk ek, 35% av vinet har åldrats på ett och två år gamla franska ekfat och 40% på ståltank.

Antal fl/ kolli: 12

Pris per flaska: 165 kr

Art nr: 78781

Typ av vin: Rött vin

Namn: Maquis Viola

Druva: 85% Carménère, 15% Cabernet Franc

Årgång: 2010

Vinframställning: Druvorna är noga handplockade och sorterade. Vinet har sedan jäst på ståltank och därefter åldrats under 14 månader på nya franska ekfat.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 245 kr

Art nr: 78782

Typ av vin: Rött vin

Namn: Maquis Franco

Druva: 100% Cabernet Franc

Årgång: 2010

Vinframställning: Druvorna har handplockats och sorterats med stor noggrannhet. Därefter har vinet låtits jäsa på ståltank för att sedan åldras under 14 månader på nya franska ekfat.

Antal fl/ kolli: 12

Pris per flaska: 373 kr

Art nr: 78783

Typ av vin: Rött vin

Namn: Maquis Rosé Gran Reserva

Druva: 50% Malbec

Årgång: 2014

Vinframställning: Druvorna plockar varsamt för hand för att sedan jäsas på ståltank.

Antal fl/ kolli: 6

Pris per flaska: 85 kr

Art nr: 78778

Typ av vin: Rosé

Teckenförklaring:

Miljövänligt odlat

Skruvkork

Upp

Order och leverans

Kära Restaurangkund!

 

Order:

Välkommen att lägga din order hos Christofer Svedin.

Restaurangsäljare/HORECA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Christofer Svedin

070 422 32 03

christofer@intermondi.se

Leveransvillkor:

Priserna angivna exklusive moms och per flaska.

 

Vid beställning av minst 8 lådor alternativt minst 4500 kr i varuvärde ingår fri leverans, annars utgår 325 kr (ex moms) i leveransavgift. Vi levererar dagligen i Stockholmsområdet samt flera gånger i veckan i övriga landet.

Betalningsvillkor:

Betalningen ska vara oss tillhanda 10 dagar efter leveransdatum. Efter förfallodatum utgår 50 kr i påminnelseavgift samt dröjsmålsränta 20% på förfallet belopp.

 

Med reservation för eventuella ändringar.

Tilde Peterzon

tilde@intermondi.se

 

Humlegårdsgatan 22, 114 46 Stockholm | Postadress: Box 5121, 102 43 Stockholm

Tel: +46 72 223 00 57 | Fax: +46 8 660 68 42 | E-mail: info@intermondi.se

© 2017 Intermondi AB