Via Terra Garnatxa Negra

Smak: Vinet doftar mörka bär, aningen kryddor och mineral.

 

Doft: Smaken är mjuk, intensivt fruktig och med en fräsch inramning.

 

Passar till: Grillad vit fisk samt rätter av vitt kött. Via Terra Garnatxa Negra är också ett utmärkt buffévin.

 

Serveringstemperatur: Ca 19°.

 

Producentinfo: En kvalitetsproducent i varje steg. Man arbetar manuellt och med hela sin själ i produktionen av vingårdens mineralrika och fruktiga viner. Gamla stockar och begränsat skördeuttag är ledord och man är även mycket noggrann med val av ekfat (grad av rostning och vilken specifik skog som eken kommer ifrån) för vinernas lagring.

 

Vinframställning: Druvorna till Via Terra Garnatxa Negra plockas när de är maximalt mogna och halva skörden macereras sedan mycket kallt för att skapa ett fräscht och fruktigt vin. Resterande del urlakas traditionellt.  Efter jäsning lagras vinet på franska ekfat under 4 månader (1 år gamla fat).

 

Länk till producent: http://en.edetaria.com

 

Aktuella Recensioner:

Sommarfavorit!

Via Terra Garnatxa Negra 2016

Spanien, Terra Alta

nr 75186 (bs), 119 kr, rött kryddigt & mustigt

Betyg: 5 av 6

"Charmig och saftig garnacha i modern spansk stil. Komplett med rejäl kryddighet och lakritstoner. Har potential att bli ett av sommarens husviner."

Andreas Grube, Svenska Dagbladet 14 juni 2018

Terra Garnatxa Negra, beställningssortimentet 1 april och kostar 99 kronor.

"Detta var en positiv elegant överraskning. Det var inte någon fullpumpad spanjor utan ett elegant vin med nästan Burgundisk stil. Vinet har fått en lätt ekfatslagring på 4 månader.  Jag fick känsla av Pinot Noir från nya världen. Även här återfinner vi bra syra med tydliga mineraler. Inget muskelknippe alls. Till vinet serveras en dijonsenaps-griljerad kalkon vilket visar sig vara en perfekt kombination."

Anders Levander, Din Vinguide.se, 16/2 2014

 

Terra Garnatxa Negra 2012, 99 kr 87/100 poäng

"Ett lättare vin med en frisk litet kryddig mörkbärig och fruktig doft. I munnen balanserad med en lätt kryddig smak av björnbär, mörka plommon och ett uns sälta. Ett trevligt vardagsvin till kycklingsallad med oliver och soltorkad tomater eller vid spontanbesök från polarna. Etthundra procent garnatxa tinta som legat fyra månader på ett år gamla franska ekfat."

"Jäst-Janne", Popit.nu, 28/2 2014

Humlegårdsgatan 22, 114 46 Stockholm | Postadress: Box 5121, 102 43 Stockholm

Tel: +46 72 223 00 57 | Fax: +46 8 660 68 42 | E-mail: info@intermondi.se

© 2017 Intermondi AB