Gisèle
Typ: Rött vin
Land: Frankrike
Region och distrikt: Bordeaux, Bordeaux supérieur
Klassificering: Graves AOC
Druvor: 65% merlot, 20% cabernet sauvignon, 10% cabernet franc, 5% petit verdot
Lagring: Vinet har legat 12 månader på 225 liter stora franska ekfat, 1/3 nya 1/3 ett år gamla och 1/3 två år gamla.
Alkoholhalt: 14,5%
Producent: Château Les Paruades
Pris: 199 kr inkl moms (750 ml)
Sortiment: Beställningssortimentet
Artikelnummer: 73101
Antal/kolli: 6 flaskor

Profil
Smak: Täta mogna bär som blåbär, björnbär och bigarråer med nyanser av ceder, örter samt aningen läder och tobak. Lena, mjuka tanniner och lång, harmonisk svans.
Doft: Mörka bär, rosor, ceder, mandel, kakao, örter, aningen tobak och läder.
Passar till: Mustiga rätter som krämig pasta, risotto, ugnsgrillad kyckling, lamm och grytor.
Serveringstemperatur: Ca 20°.
Lagringsförslag: Moget idag men kan lagras svalt ytterligare upp till ca 8 år.
Producentinfo
Château Les Paruades ligger i Macau en Médoc, vid foten av appellationen Margaux och i utkanten av Gironde. Gården täcker en yta på 3,5 hektar med merlot, cabernet sauvignon och cabernet franc planterade på lerig palusjord. Vinifieringsprocessen följer de traditionella metoderna i Médoc och Margaux, med total avhärdning och jäsning i stålfat, betongkar och ekfat.
Vinet är en special cuvée till ära för Gisèle, den första personen i familjen (vicomte «Thomas de Dancourt») som skaffade och drev en vingård i regionen.
Egendomens typiska jordmån ger ett vin med nyanser av bigarråer, mandel och kakao och detta kommer fram fint i både doft och smak med en bra krispighet och en fin, lång eftersmak. Margauxkaraktären återfinns särskilt i eftersmaken som är mycket delikat och lång. Karaktären av djup, mörk frukt är dominerande. Gisèle är ett vin som man nästan inte kan låta bli att gilla. En riktigt bra upplevelse för priset! Vinet passar till alla kötträtter, speciellt vilt eller lamm samt för ostar av olika typer.
Egendomens läge är perfekt för att uppnå utmärkt kvalitet – nära floden Garonne i ett av de bästa produktionsområdena i Bordeaux, och granne med de två berömda slotten Château Giscours och Château la Lagune.