Champagne Paul Goerg Blanc de Blancs

Champagne Paul Goerg Blanc de Blancs

Typ: Mousserande vin

Land: Frankrike

Region och distrikt: Champagne

Klassificering: AOC Champagne Blanc de Blancs Brut 1er Cru

Druvor: 100% chardonnay

Lagring: Vinet har legat 48 månader på sin jästfällning.

Alkoholhalt: 12,5%

Producent: Champagne Paul Goerg

Pris: 599 kr inkl moms (750 ml)

Sortiment: Beställningssortimentet

Artikelnummer: 74821

Antal/kolli: 6 flaskor

För att få tillgång till bilden, drag den till ditt skrivbord.

Profil

Smak: Torr och mycket frisk smak med inslag av grönt äpple, citrus, mineral, bröd och havtorn.

Doft: Frisk doft med inslag av gröna äpplen, citrus, kex och mineral.

Passar till: Som apéritif, till salta tilltugg, fisk och skaldjur

Serveringstemperatur: Ca 10°C.

Lagringsförslag: Kan drickas idag och skulle kunna lagras ytterligare ca 5-10 år.

Producentinfo

Paul Goerg är beläget i Vertus, i hjärtat av den berömda Côte des Blancs, i Champagne. Odlingarna sträcker sig över 120 hektar och består till 85% av chardonnay.

Champagne Paul Goerg tillhör en av få helt familjeägda egendomar i Champagne. De grundades 1950 när åtta vinodlarfamiljer från Vertus beslutade att gå samman och dela sina vingårdar för gemensam produktion.

Idag har representanter från familjerna Collard, Faucheret, Férat, Rogué, Grégoire, Doquet, Gallois och Pougeoise fortfarande samma passion för Champagne och är aktivt närvarande i företagets styrelse.

Recensioner

Enastående – Mer än prisvärt: 91 poäng (+)

”En ung, fräsch champagne med elegant frukt, bra balans, bra syra och inslag av grapefrukt, vita päron, pomelo, grädde, blommor, krita och mineraler. Drick 25-30.”

– Per Bill & Christian Stojkovic, Dina Viner Professional Edition, Årg 21 Nr 2025-24, Issue 538

TOPPLISTAN BLAND CHAMPAGNE⁠

”Friskt och spirande av krämig stenfrukt, citrus, rostade hasselnötter, rökig mineral och en skön textur i slutet. Denna tydliga och finstämda Blanc de blancs (100% chardonnay) har legat i minst 36 månader på sin jästfällning.”⁠

– Din Vinguide, 22/3 2025⁠