Om oss

Kort om Intermondi

Intermondi AB importerar vin från många länder och vi arbetar alltid för att hitta bästa möjliga kvalitet i varje prisläge. Vårt fokus på kvalitet innefattar även hänsyn till naturen och de producenter vi arbetar med delar vår vision om att låta ”naturen ha sin gång” med så lite handhavande som möjligt.

Intermondi nominerades i en av de tyngsta klasserna till Årets importör i tidningen Allt om Vins årliga tävling Årets Vin(n)are 2014. 11 st av Sveriges ca 800 importörer nominerades.

Välkommen att prova vårt sortiment och hör gärna av dig med eventuella frågor eller synpunkter.

Hållbarhet

Att verka hållbart och naturvänligt har varit en självklarhet för oss sedan vi startade 2011 och vi undersöker ständigt inom vilka områden vi kan bli bättre. Vi prioriterar högt att våra samarbetspartners verkar hållbart ur både miljö- och arbetsmiljöperspektiv, och det är en viktig parameter när vi inleder nya samarbeten.

Distributörer

Vi samarbetar med Scan Global Logistics för transport av våra varor. De är certifierade inom ISO 9001 (Kvalitet), 14001 (Miljö) samt 18001 (Arbetsmiljö) och arbetar till exempel inte med bilar av lägre klass än Euro klass 5.

Läs mer om deras certifieringar här: https://www.scangl.com/about/certificates/

Ekologiska & veganvänliga viner

Vi har sett att efterfrågan på ekologiska och veganvänliga viner ökar. Detta är därför ett segment som vi aktivt jobbar för att utöka. Redan idag de flesta av våra produkter naturvänliga, ekologiskt certifierade och/eller veganvänliga.

De flesta av våra producenter arbetar naturvänligt men har i vissa fall avstått från att certifiera sig eftersom det är en kostsam och resurskrävande process.

Med veganska viner menas att inga animaliska produkter har använts i vinframställningen.

Vi strävar även efter att minimera användningen av raffinerat socker (glukos) som kommer från sockerrör till förmån för naturliga alternativ som druvsocker (fruktos). Rörsocker är sämre för både miljön och hälsan till skillnad från druvsocker som skapas naturligt i druvan.

Arbetsmiljö

Vi samarbetar med våra partners för att säkerställa att de har goda arbetsvillkor.

Ansvar kring dryckeskultur

Alkohol är ett känsligt ämne och behöver tas på största allvar. Vi värnar om och arbetar för en sund dryckeskultur där alkohol konsumeras måttfullt och förnuftigt. Genom vårt medlemskap i Sprit & Vinleverantörsföreningen (SVL) är vi med och finansierar SVL:s utbildningsinitiativ för unga; ”Prata Om Alkohol” och ”Drinkwise”. Initiativens syfte är att skjuta upp ungas alkoholdebut och att ge dem ett ansvarsfullt förhållningssätt till alkohol.

”Ansvarsfull konsumtion innebär en personligt hållbar konsumtion. Alkoholhaltiga drycker ska avnjutas i sociala sammanhang, med måttfullhet och medvetenhet om dryckernas innehåll och effekter.”

– Sprit & Vinleverantörsföreningen

Läs mer om SVL och branschens ansvarstagande

Läs mer om Prata Om Alkohol

Läs mer om Drinkwise

 

Dryckesbranschens klimatinitiativ

Vi är med i detta initiativ som startades av Sprit & Vinleverantörsföreningen och Sveriges Bryggerier med visionen att uppnå ”En dryckesbransch utan klimatpåverkan, där varje droppe räknas.”

Syftet är att Systembolagets leverantörer ska kunna mäta, följa upp och målsätta sin klimatpåverkan och därigenom ständigt förbättra sin verksamhet. 

Initiativet värnar om transparens och vill hjälpa konsumenterna att göra mer hållbara val. 

Genom att mäta våra koldioxidavtryck, sätta individuella och gemensamma mål samt förbättra och dela goda exempel är ambitionen att deltagarna i initiativet ska bli klimatneutrala till 2045. Målet är också att vara ett föredöme för andra branscher.  Alla leverantörer i dryckesbranschen är välkomna att gå med i initiativet.

Dryckesbranschens Klimatinitiativ är främst kopplat till tre av FN:s globala mål:

  • Mål 12 – Hållbar konsumtion och produktion.
  • Mål 13 – Bekämpa klimatförändringar.
  • Mål 17 – Genomförande och globalt partnerskap.