Château Beau-Site Haut-Vignoble

Typ: Rött vin

Land: Frankrike

Region och distrikt: Bordeaux, Saint-Estèphe

Klassificering: AOC Saint-Estèphe

Druvor: 55% cabernet sauvignon, 40% merlot, 5% petit verdot

Lagring: Vinet har legat 12 månader på 225l stora franska ekfat varav 30% byts ut till nya årligen.

Alkoholhalt: 13,5%

Producent: Château Beau-site Haut-Vignoble

Pris: 349 kr inkl moms (750 ml)

Sortiment: Beställningssortimentet

Artikelnummer: 53376

Antal/kolli: 6 flaskor

För att få tillgång till bilden, drag den till ditt skrivbord.

Profil

Smak: Fyllig smak med balanserade tanniner, välintegrerade mörka frukter, svarta vinbär, körsbär, plommon tillsammans med bittermandel, örter, kryddor och aningen mocka. Rund och generös med ihållande smak.

Doft: Tät och djup med mogna röda frukter, mocka, bittermandel, kryddor, viol och torra örter.

Passar till: Mustiga rätter som krämig pasta, risotto, lamm, grytor och ostar.

Serveringstemperatur: Ca 20°.

Lagringsförslag: Kan drickas idag och skulle kunna lagras ytterligare ca 5-10 år.

Producentinfo

Terroiren på Château Beau-Site Haut Vignoble är exceptionell. Flera Grands Crus Classés gränsar till fastigheten och odlingslägena, som Cos D’estournel, Château Calon Ségur och Château Montrose. Vinrankorna är planterade på högplatån i appellationen Saint-Estèphe. Bestående av Garonne-grus och småsten tillåter jorden betydande dränering och perfekt mognad av druvorna.

I sex generationer har samma familj ägt Château Beau-Site Haut Vignoble och idag är Pierre Braquessac ansvarig för egendomen på 19 ha. Pierre är anmärkningsvärt noggrann i sitt arbete och producerar sina viner med passion och precision – långt utöver vad man förväntar sig av en producent i den storleken.

År 2022 investerade Pierre i den senaste generationen optiska sorteringsskördemaskiner för hantering av vingården. Det tillåter hög precision i urvalet av bären vilket har en positiv inverkan på vinets kvalitet.
I källaren tillåter hans investering i optimala vinpumpar en mycket liten upplösning av syre, vilket ger vinet en mycket rund, silkeslen och fruktig finish. För att framhäva de bästa egenskaperna i druvsaften utför Pierre flera mikropumpningar under jäsningen. Under en vecka upprepar han denna operation tio gånger om dagen i 7 till 8 minuter – en metod som man annars ser hos t.ex. Château Margaux.

Recensioner