Château Tessendey Fronsac

Typ: Rött vin

Land: Frankrike

Region och distrikt: Bordeaux, Fronsac

Klassificering: Fronsac AOC

Druvor: 85% merlot, 15% cabernet franc

Lagring: Vinet har lagrats 15 månader på franska 225l stora ekfat, 1/3 nya, 1/3 ett år gamla, 1/3 två år gamla

Alkoholhalt: 14,5%

Producent: Château Tessendey

Pris: 239 kr inkl moms (750 ml)

Sortiment: Beställningssortimentet

Artikelnummer: 55268

Antal/kolli: 6 flaskor

För att få tillgång till bilden, drag den till ditt skrivbord.

Profil

Smak: Rund och smakrik med djupa toner av mogna mörka bär, svarta vinbär, björnbär, bigarråer, örter, ceder och med långt avslut.

Doft: Fyllig, expressiv doft med djupa toner av mörka bär, ceder och örter.

Passar till: Mustiga rätter som krämig pasta, risotto, ugnsgrillad kyckling, lamm och grytor.

Serveringstemperatur: Ca 20°.

Lagringsförslag: Är gott idag och kan lagras ca 7-10 år.

Producentinfo

Château Tessendey drivs av familjen d’Arfeuille vars historia sträcker sig tillbaka till 1700-talet i området. 

Slottet ligger i en naturskön miljö, omgivet av vackra rosengårdar och mattor av lavendel.

Vinrankorna växer på en jord av lera och kalksten. På denna typiska terroir i Fronsac gör druvan merlot underverk; den uttrycker kraft och naturlig fräschör. Här, även under de varmaste åren, blir merlotvinerna eleganta och välbalanserade.

Merlot upptar 85% av Tessendeys vingårdar och backas upp av cabernet-franc. Vingårdarna upptar en yta på 8 hektar. 

Läs mer om producenten…

Vinframställning: Vinet har lagrats 15 månader på franska 225l stora ekfat, 1/3 nya, 1/3 ett år gamla, 1/3 två år gamla

Länk till producent: http://www.chateautessendey.com/en/

Recensioner

BRA KÖP – Ett utmärkt vin med bra karaktär

”Stram och tät med gott om kaffe, vinbär och saltlakrits. Bra tryck i syran och hyfsad längd. Behöver tid och luft.”

– Gunilla Hultgren Karell, Andreas Grube, Allt om Vin 24/8-2022

VECKANS VIN

”Merlotbaserat från Bordeaux till helgens biff, bea och pommes. Här vankas cassis, smakrika örter, tobak och lätt raspiga tanniner. Det vankas snabbt ett glas till.”

– Sofia Ander, SvD, A Perfect Guide, 02/04-2022