Olivier & Lafont

Vännerna som skapar vin i världsklass

Gérald Lafont och Baptiste Oliver är båda rådgivande oenologer som har flera kända domäner i Chateauneuf du Pape som kunder. De är också vänner, och 2011 skapade de tillsammans sitt negociantprojekt, LO RHÔNE.

Gérald Lafont

Gérald Lafont kommer från Saint-Laurent-des-Arbres, där hans far hade en mindre domän – Domaine d’Arbousset. Nu har den gått i arv till Gérald. Efter att ha studerat biologi och geologi under några år genomförde han en oenologisk utbildning vid vinuniversitetet i Montpellier, avslutad år 2000. Han arbetar som konsult för ett stort antal domäner i norra och södra Rhône, Languedoc och Provence. I Chateauneuf du Pape arbetar han bland annat med Domaine de Cristia, Domaine de la Biscarelle och Domaine Durieu.

Baptiste Olivier

Baptiste Olivier är från Léognan (Bordeaux). Han beskriver sitt intresse för vinens värld följaktligen: ”Uppvuxen i en familj passionerad inom vin och god mat, minns jag fortfarande de stora familjemåltiderna och den glada och dionysiska atmosfären som var.” Baptiste kunde säkert ha blivit en bra kock, men han valde en utbildning som oenolog – som Gerald Lafont – från vinuniversitetet i Montpellier. Han har fått rykte som rådgivare till många kända domäner i Chateauneuf du Pape, bland andra Domaine Pierre Usseglio, Domaine Saint Préfert och La Bastide Saint Dominique.