Dignitat Cava Brut Rosé

Typ: Mousserande vin

Land: Spanien

Region och distrikt: Katalonien, Vilafranca del Penedès

Klassificering: DO Cava

Druvor: 33,3% trepat, 33,3% grenache och 33,3% monastrell

Lagring: Minimum 15 månaders lagring.

Alkoholhalt: 11,5%

Producent: Josep Masachs

Pris: 129 kr inkl moms (750 ml)

Sortiment: Beställningssortimentet

Artikelnummer: 77276

Antal/kolli: 6 flaskor

För att få tillgång till bilden, drag den till ditt skrivbord.

Profil

Smak: Frisk, fyllig och välbalanserad smak med integrerade toner av smultron, hallon och grapefrukt. Väldigt elegant med långt avslut.

Doft: Frisk, fräsch med eleganta toner av smultron, mandarin, nektarin moget äpple mineraler och aningen myntablad.

Passar till: Grillad fisk och skaldjur, mjuka ostar, ostfondue.

Serveringstemperatur: Ca 8-10°C.

Producentinfo

Josep Masachs drivs av 4e generationens familjemedlemmar med Alex Ruiz Masachs som chefs-vinmakare. Druvor planterades hos familjen på de  kalk- och mineralrika jordarna redan under romartiden. De 150 hektaren, varav 50 är ekologiska, trivs i det tempererade klimatet  i Vilafranca de Penedès i hjärtat av Katalonien, bara 5 mil väster om Barcelona.

Grundaren Josep Masachs hade vingården “Dignitat” som sin favoritgård och ansåg att gårdens bästa druvor växte där. Dignitat Cava Brut Nature är således en Special Réserve.

Läs mer om producenten…

Vinframställning: Trepat, grenache och monastrell utgör blandningen i denna vällagrade ekologiska Cava från den enskilda vingården Dignitat. Vinet har jäst en andra gång på flaska enligt den traditionella metoden. Dignitat har lagrats hela 15 månader, vilket överstiger gängse norm hos konkurrenterna. Normal lagringstid för att klassas som Cava är 9 månader.

Högt kvalitativa druvor, lägre skördeuttag, äldre vinstockar och lång lagring ger en extra krämig mousse med små fina och många bubblor samt komplex smak. Dignitat Cava Rosé har 7 gram socker per liter och är, till skillnad från de flesta andra Cava-sorter naturligt sötat med socker från druvan – fruktos och glukos. De flesta Cava-sorter använder socker från sockerrör (sackaros) vilket är ett raffinerat socker och sämre för hälsan

Länk till producent: http://www.cavasmasachs.com/

Recensioner

“BRA KÖP”

“Ren, pigg och tilltalande med söta, röda bär och citrus. Trevligt avrundat mingelvin.”

– Andreas Grube, Allt Om Vin, 11-01-2020