SOLVEIG
Nr 53870 | 149 KR | 750 ml | 14% vol

Vi på Intermondi åtar oss att skydda dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer om våra villkor på sidan om vår vinklubb.

Land: Frankrike

Region och distrikt: Bordeaux, Bordeaux Supérieur

Klassificering: AOP Bordeaux Supérieur

Druvor: 70% merlot, 30% cabernet sauvignon

Lagring: Sex månader på ståltank

Sortiment: Beställningssortimentet

Artikelnummer: 53870

PASSAR TILL

Mustiga rätter som krämig pasta, risotto, ugnsgrillad kyckling, lamm och grytor.

Cuvée Solveig

Vinet är namngivet som en hyllning till slottet Château Laronde Desormes ägares svensk-franska barnbarn, Solveig.

Château Laronde Desormes står under ledning av vinmakaren Claude Gaudin. Gaudin är känd för sin vinodlingsexpertis och enorma framgång med ett halvdussin av Haut-Médocs mest berömda ”petits châteaux”, inklusive närliggande Château Barreyre. Hans framgång ligger bland annat i att utvinna extremt små skördar från mycket tätt planterade vinstockar i vingården genom en ytterst strikt urvalsprocess av druvor. Laronde Desormes avkastning är mycket lägre än deras mer kända och mycket dyrare Cru Classé-grannar några meter bort i Margaux – Château Margaux, Château Latour, Lafite Rothschild, Mouton – vilket är häpnadsväckande. 

Vingården håller medvetet ner volymen i den årliga  vinproduktionen från deras 22 hektar vinstockar för att fokusera på kvalitet istället för att producera så mycket som är tillåtet.

Laronde Desormes ligger i det exklusiva området – Haut-Médoc på den, i vintermer, mycket historiska västra stranden i Bordeaux – bara ett stenkast från den prestigefyllda Margaux-kommunen. Det skiljer endast några meter och en rad träd från det vinodlingsområde som är klassificerat Margaux. Det är olyckligt för Laronde Desormes men mycket fördelaktigt för vindrickare som letar efter förstklassiga Bordeaux-viner till ett pris som inte får plånboken att blöda. Om vingården Château Laronde Desormes hade varit belägen endast några meter bort från floden så skulle gårdens viner kosta dubbelt eller tredubblat mot dagens priser.

Högrevsburgare

En rätt som aldrig är fel

Året runt kan man göra denna smaklöksretande delikatess som gärna får vara lite kletig och saftig. Högrevsburgare hör till vår absoluta topplista med mat som man aldrig får nog av.

Ingredienser
4 portioner

 • 600 g nötfärs av högrev
 • Salt (1,5 tsk)
 • Svartpeppar
 • 80 g cheddarost (alt.  gruyere, att hyvla)
 • 2 gula lökar
 • 2 saltgurkor
 • Smör, till stekning
 • 4 hamburgerbröd
 • 8 st skivor bacon
 • Sås till topping (t.ex. tryffelmajonnäs, grillsås, ketchup)

Gör så här:

 1. För bästa smak rekommenderar vi att köpa en hel bit högrev och antingen själv mala hemma eller få den mald i butik. Tillsätt 1,5 tsk salt och blanda så att färsen håller sig luftig – den får inte bli kompakt. Fördela färsen jämt på en bit gladpack, platta till kanterna och rulla in den i plasten så att du får en tjock korv. Skär köttkorven i fyra jämna skivor – varje skiva är en hamburgare.
 2. Skiva löken tunt och stek den på låg värme med lite smör tills den är mjuk och fått lite färg.
 3. Förbered osten genom att skära eller hyvla tunna skivor och skär sedan långa tunna skivor av gurkan. Ta av löken från pannan och låt vila på en tallrik.
 4. Stek baconskivorna och låt även dem sedan vila på ett fat.
 5. Tryck till burgarna med händerna en aning utan att kanterna spricker och lägg dem på grillen eller stekpannan. Stek ca 2 minuter per sida, ge burgarna ordentligt med stekyta och peppra på varje sida. Precis innan de börjar bli färdiga, lägg på osten på varje burgare. Bryn brödet och servera.

Solveig Bordeaux Supérieur

Härlig doft av solmogna bär som körsbär, hallon och blåbär, samt rosor. Rik, generöst fruktig smak av mogna röda bär, bigarråer, hallon och mandel. Mjuka tanniner och lång smak.

Passar till: Mustiga rätter som krämig pasta, risotto, ugnsgrillad kyckling, lamm, hamburgare och grytor.

Serveringstemperatur: Ca 20°.

Lagringsförslag: Gott idag och kan lagras svalt ytterligare ca 5 år.

149 kr

Intermondis vinklubb

Vi arrangerar vinprovningar och evenemang ett antal gånger under året och skickar ut matnyttiga nyheter och råd en till två gånger i månaden.