Beställ MONT DE CLAIRE​ här
Nr 55232 | 129 KR | 750 ml | 14% vol

Vi på Intermondi åtar oss att skydda dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer om våra villkor på sidan om vår vinklubb.

 

EKOLOGISK

Land: Frankrike

Region och distrikt: Côtes du Rhône

Klassificering: AOC  Côtes du Rhône Villages

Druvor: 50% grenache, 35% syrah, 15% carignan

Sockerhalt: <0,3 g/100ml

Sortiment: Beställningssortimentet

Artikelnummer: 55232

Årgång: 2020

PASSAR TILL

”Stark rekommendation, bra kvalitativ dryck”

”Denna ekologiska Côtes-du-Rhône-Villages signerad Olivier & Lafont är ett kvalitetssteg upp från den mer generiska Côtes-du-Rhône-benämningen och det märks ganska omgående i såväl doft som smak. Blenden mellan grenache, syrah och carignan ger oss ett vin med inbjudande sydfransk ört- och kryddkänsla, lavendel, peppar inte minst. En hint av bacon, järn och viol kikar också fram och backas upp av mogna björnbär, hallon och körsbär. Smaken är generös men inte yppig utan håller den skönt slösaktiga frukten i ett stramt grepp, släpper fram tanninerna och det kryddiga anslaget med peppriga undertoner. Avslutar fräscht och med ett stänk av violpastill i den långa eftersmaken. Ett väldigt bra köp helt enkelt.”

– Christoffer Enquist, Livets Goda, 25/02-2022

Côtes du Rhône Villages

Mont de Claire är ett rött vin med appellationen Côtes du Rhône Villages. Côtes-du-Rhône Villages är en ”Appellation d’Origine Contrôlée” i södra Rhône, vinregion i Frankrike. Rött, vitt och rosévin produceras alla i beteckningen. Kvaliteten är överlägsen den generiska Côtes-du-Rhône AOC, men under mer specifika appellationer som Châteauneuf-du-Pape AOC och Vacqueyras AOC. 

MONT DE CLAIRE

Mont De Claire är ett ekologiskt vin.

Druvorna växer på jordar av grus och småsten tillsammans med bruna och röda leror i de gamla terrasserna av Ayges. Den kompakta jorden tillåter en långsam dränering av vatten vilket gör att druvorna mognar långsamt och fint.

Vinrankorna har en snittålder på hela 65 år.

Vinifieringen är naturlig utan mycket handhavande. Mont de Claire har låg halt av sulflit och efter varsamt hantverk får det mogna på ståltank och i flaska. 

Olivier & Lafont

Producenten Olivier & Lafont är en duo bestående av Baptiste Olivier och Gérald Lafont. De är några av Rhône-dalens absolut mest efterfrågade oenologer och hjälper världskända producenter som Domaine Pierre Usseglio, Domaine Saint Préfert, La Bastide Saint Dominique, Domaine de Cristia, Domaine de la Biscarelle och Domaine Durieu. De gör också egna viner och har förmånen, tack vare sitt kontaktnät, att kunna selektera de absolut bästa druvorna i Rhône-dalen och de gör viner från områdets kända appellationer som Châteauneuf-du-pape, Crozes Hermitage, Vacqueyras, Gigondas och Lirac.

Baptiste Olivier och Gerald Lafont

MONT DE CLAIRE​

Smak: Smaken är rund, öppen och inbjudande med toner av smultron, svarta vinbär, rosor, viol, ek och salvia. Fin, balanserad struktur och långt avslut.

Doft: En rik och ursprungstypisk doft med mogna röda bär, viol, rosor och färska örter.

Serveringstemperatur: Ca 20°.

Passar till: Lättare kötträtter, risotto, anka, lamm, stekta grönsaker och ostar.

EKOLOGISKT

PASSAR TILL

129 kr

Intermondis vinklubb

Vi arrangerar vinprovningar och evenemang ett antal gånger under året och skickar ut matnyttiga nyheter och råd en till två gånger i månaden.