Von Winning Leopold Riesling

Typ: Vitt vin

Land: Tyskland

Region och distrikt: Pfalz

Druvor: 100% Riesling

Lagring:  Vinet har legat åtta månader på ståltank

Alkoholhalt: 12%

Producent: Weingut VON WINNING

Pris: 279 kr inkl moms (2000 ml)

Sortiment: Beställningssortimentet

Artikelnummer: 70996

För att få tillgång till bilden, drag den till ditt skrivbord.

Profil

Smak: Generöst, torr och frisk smak av mogna citrusfrukter, persika, tropisk frukt och mineraler. 

Doft: Elegant, stor doft av grillad citron, persika, tropisk frukt och rökiga mineraler.

Passar till: Sushi, fisk, skagenröra, skaldjur, vit sparris och som apéritif.

Serveringstemperatur: Ca 8-10°C.

Producentinfo

Weingut von Winning är en kvalitetsproducent i Pfalz i sydvästra Tyskland. Man odlar primärt druvan riesling och producerar ca 500.000 flaskor årligen. Man äger 65 hektar och 10 av dessa dedikeras till produktion av högsta kvalitetens viner s.k. Grosses Gewächs. Bästa vingårdslägen är följande Deidesheim; Kalkofen, Kieselberg, Langenmorgen, Grainhübel, Paradiesgarten. Forst; Pechstein, Jesuitengarten, Kirchenstück, Ungeheuer. Ruppertsberg; Reiterpfad, Spiess.

Von Winnings primära jordmåner är; Basalt, röd och gul sandsten, lerblandad sand, tertiär lerjord, tertiär krita, skiffer och kalksten.

Läs mer om producenten…

Länk till producent: www.von-winning.de

Recensioner

”Sommarens bästa val där kvalitet slår både kvantitet och pris

Von Winning är en av de ledande egendomarna i Pfalz och drivs av egensinniga idéer som först ses som normativa- och banbrytande idéer, men som sedermera kopieras av fler och fler i vinnäringen. Ett gott köp således på fler än ett plan!

Ungdomlig med pigg frisk energisk gulfruktig nos där stenfrukt och mineralitet listas ut av referenser till deras flaskviner. Fräsch munkänsla, pesikofruktig med mogna söta gråpäron och skarp syra, salthaltig mineralitet och tropisk solvarm frukt i avslutet. 100 procent på ståltankar kanvara viktigt att känna till för alla Von Winning fans därute som vurmar för ekfatslagrad riesling. Servera vinet till smakrika kyckling- eller fiskrätter, går även utmärkt till asiatisk mat.”

Pär Strömberg, WineTable, 14/7, 2024

PRISVÄRD!

”Von Winnings Leopold Riesling är en ett fantastiskt vin som är fyllt med friska tropiska frukter, balanserad syra och eleganta mineraler. Perfekt sällskapsvin till sommaren. Allt detta för endast 279 kr!

– Vinboxen.se, 2024-07-04

BÄST I TEST – FYND!

Ett piggt vin med sval ung frukt av gröna äpplen, persika, grapefrukt, citronzest, grapefrukt, bra syra, lite krispig sälta och massor av mineraler. En högkvalitativ riesling på tvåliters-box som slår det mesta bland vita viner på box – klockrent, superfyndigt och faktiskt ’BÄST’!

Det här är en box som importören, Intermondi, har tagit fram och blandat tillsammans med Von Winning. Det är ett vin som är skapat för den svenska marknaden men det är på alla plan ett riktigt vin som har ett riktigt namn och ett riktigt ursprung med en riktig producent bakom sig – en Vinbanksguldmedalj för detta – så trevligt!”

Christian Stojkovic, vinbanken.se, 2024-06-19

GULD i dryckeslistan!

”Friska syror, krispig citrusfrukt, ett rus av mineraler och en lång, envis eftersmak. Seriös och välsnickrad box från en av de främsta firmorna i Pfalz, Tyskland. Lägg Von Winning på minnet och sen på kylning!”

– DryckesListan.se (DinVinguide), 2024-06-16

Solklart val till midsommar, premiumbox från Von Winning!

”Här har vi en premiumbox från anrika vinhuset Weingut Von Winning. Man känner tydligt den höga kvalité och karaktär som är så typisk Von Winning; torr och frisk smak av mogen citrus, persika, tropisk frukt och mineraler. Passar utmärkt till kommande midsommarbuffé, det mesta inom fisk- och skaldjur eller bara ett glas som det är, som man kan sippa på i sommarsolen (som vi förhoppningsvis får se mycket av).”

– Karl-Emil Danielsson, Vinhyllan.se, 2024-06-13