Beställ DIGNITAT ROSÉ här
Nr 77276 | 119 KR | 750 ml | 11,5% vol

Vi på Intermondi åtar oss att skydda dina personuppgifter enligt GDPR. Läs mer om våra villkor på sidan om vår vinklubb.

EKOLOGISKT

Land: Spanien

Region och distrikt: Katalonien, Vilafranca del Penedès

Klassificering: DO Cava

Druvor: 33,3% trepat, 33,3% grenache och 33,3% monastrell

Lagring: Minimum 15 månaders lagring.

Sortiment: Beställningssortimentet

Artikelnummer: 77276

PASSAR TILL

Färska bär, kallskuret, buffé, skaldjur, grönsaker, mjuka ostar, ljust kött.

RECENSIONER

ETTA PÅ TOPPLISTAN FÖR MOUSSERANDE!⁠

”Charmerande rosé-cava med ekologiskt certifiering. Det är uppfriskande, bärigt och proppat med tranbär, lingon, viol och peppar. Kalasgott till pan con tomate och även grillade kryddiga korvar.”⁠

– dryckeslistan.se, 18/6-23⁠

”MYCKET BRA – FYND”

”Torr, frisk rosécava med fräsch frukt, bra balans och inslag av grapefrukt, äpple, pomelo, tranbär, krita och mineraler. En cuvée på lika delar Grenache, Monastrell och Trepat.”

– Dina Viner Professional Edition, 2022-16

NR 1 BLAND MOUSSERANDE ROSÉ!⁠

”Dignitat Organic Rosé Brut är ett fruktigt och fräscht mousserande vin i en flörtig och charmig stil. Det är ungt och har en hög syra. Vinet är fyllt av små fina bubblor och en krämig mousse. I smaken finns hallon, smultron, blodapelsin, äpplen och stenfrukter. Avslutet är långt, elegant och har en fin fruktig mjukhet.”⁠

– DryckesListan.se, v 23⁠

”MYCKET BRA!”

”Ett ungt, friskt mousserande rosévin med solmogen frukt, söta bär, bra balans, bra syra och inslag av jordgubbar, hallon, smultron, bigarråer, blommor och mineraler. En cuvée på 33% Grenache, 33% Monastrell och 33% Trepat.”

– DVPE 2021-35 Issue 409

Gott och välgjort – Mer än prisvärt

”Spansk cava görs med traditionell ­metod – samma som i Champagne – men med andra druvor. Här är det trepat, garnatxa och mona­strel som blivit ett lättsamt bubbel med hallon, röda vinbär, lite torra kex och skön citron­zestbeska. Kort och trevligt med trädgårdsfeeling till spanska tapas.”

– Marie Oskarsson, Göteborgs-Posten, 23/07-2022

”Grymt tips på sommarbubbel. Det är lätt, fräscht och läskande vin som passar perfekt i vår- och sommarsolen, på verandan eller stranden.”
 
”Dignitat organic rosé brut är en cava, dvs ett mousserande vin från Spanien. Vinet är gjort på lika delar trepat, garnatxa (grenache) och monastrell och framställt med traditionell metod.
Detta är ett fruktigt och fräscht mousserande vin i en flörtig och charmig stil. Det är ungt och har en hög syra. Vinet är fyllt av små fina bubblor och en krämig mousse. I smaken finns hallon, smultron, blodapelsin, äpplen och stenfrukter. Avslutet är långt, elegant och har en fin fruktig mjukhet.”
 
– Magnus Reuterdahl, dinvinguide.se, 02/06 2022
 

Första plats bland ekologiska viner i Dryckeslistan!

”Härlig vår- och sommarcharmör laddad med lockande frukt. Spännande blend på grenache, monastrell och spanska druvan trepat som bjuder på skogsbär, björnbär, friska syror och vilda örter. Farligt lättsippat!”

– Dryckeslistan.se, 19-04-2021

”BRA KÖP”

”Ren, pigg och tilltalande med söta, röda bär och citrus. Trevligt avrundat mingelvin.”

– Andreas Grube, Allt Om Vin, 11-01-2020

Dignitat Brut Rosé

ORGANIC

Dignitat Brut Rosé är ljust rosa-orange i färgen med fina små bubblor. Det är friskt och rent med fina toner av mogna röda frukter, hallon, jordgubbar, grapefrukt, körsbär och en elegant mineralitet. Smaken är ihållande och balanserad med en påtaglig fräschet och samtidigt matvänlig karaktär.

Den klassiska metoden - som i Champagne

Trepat, grenache och monastrell utgör blandningen i denna vällagrade ekologiska Cava från den enskilda vingården Dignitat. Vinet har jäst en andra gång på flaska enligt den traditionella metoden, som i Champagne. Dignitat har lagrats hela 15 månader, vilket vida överstiger gängse norm hos konkurrenterna. Normal lagringstid för att klassas som Cava är 9 månader.

Den röda druvan trepat, som främst odlas i de övre cava-regionerna i Conca de Barbera, är kungen av rosé-cavor. Den har en relativt hög syra och låg tanninhalt och bidrar med mycket av fruktkaraktären i vinet. Röd garnacha och monastrell bidrar med struktur och komplexitet. Tillsammans bildar druvorna ett vin som passar i många sammanhang, rik på frukt, balanserad syra och lång smak.

Högt kvalitativa druvor, lägre skördeuttag, äldre vinstockar och lång lagring ger en extra krämig mousse med små fina och många bubblor samt komplex smak.

Cavas Masachs

Katalonien, Spanien

Josep Masachs drivs av fjärde generationens familjemedlemmar med Alex Ruiz Masachs som chefsvinmakare. Druvor planterades hos familjen på de  kalk- och mineralrika jordarna redan under romartiden.

22 hektar utgör de ekologiska odlingarna och de i genomsnitt 30-åriga vinstockarna trivs i det tempererade klimatet  i Vilafranca del Penedès i hjärtat av Katalonien, bara 5 mil väster om Barcelona.

Grundaren Josep Masachs hade vingården ”Dignitat” som sin favoritgård då gårdens bästa druvor växer där. Dignitat Cava Brut Nature är således en Special Réserve.

De huvudsakliga druvorna som odlas är xarel-lo, parellada, macabeo och trepat och odlingarna är ekologiska.

Dignitat Brut Rosé

DO Katalonien, Spanien • Ekologiskt • Mètode Tradicional

Dignitat är en specialutgåva tillverkad av familjen Masachs i Vilafranca del Penedès i Katalonien. Familjen har producerat Cava i över 100 år och nu är det fjärde generationen med Alex Ruiz Masachs som basar för cavaproduktionen.

Vinet är gjort på lika delar macabeo, xarel-lo och parellada.

Smak: Frisk, fyllig och välbalanserad smak med integrerade toner av smultron, hallon och grapefrukt. Väldigt elegant med långt avslut.

Doft: Frisk, fräsch med eleganta toner av smultron, mandarin, nektarin moget äpple mineraler och aningen myntablad.

Serveringstemperatur: Ca 8-10°C.

PASSAR TILL

Färska bär, kallskuret, buffé, skaldjur, grönsaker, mjuka ostar, ljust kött.

119 kr

Intermondis vinklubb

Vi arrangerar vinprovningar och evenemang ett antal gånger under året och skickar ut matnyttiga nyheter och råd en till två gånger i månaden.