Ginevra & Leonardo

Marco Bernabei

Ginevra & Leonardo SRL drivs av eonologen Marco Bernabei som kommer från en känd vinfamilj från staden Greve i Chianti, Toskana. Han arbetar med vinmakare över hela Italien för att hjälpa dem att utnyttja gårdarnas fulla potential och utveckla de bästa viner som de har möjlighet att frambringa.

Samtliga i familjen arbetar med vin och hans far, Franco Bernabei är ett välkänt namn och har av branschen blivit dubbad ”Mr Sangiovese”.

Efter att ha följt och lärt sig av sin far så har även Marco skapat sig ett namn och idag är han högt ansedd bland Italiens vinmakare.

En familj som brinner för vin

Familjen har som filosofi att vinproduktion inte bara får handla om att skapa ”det perfekta vinet” som är likadant från år till år; ett vin måste leva, utvecklas och framför allt spegla jorden och historien som det kommer från.

”Att göra vin är enkelt, idag föds nya företag och etiketter som svampar. Men att göra historia är något annat. Ett vin måste återspegla historien och de människor som genom åren har trott på det, investerat i det och ägnat sina liv åt det.”

– Franco Bernabei

Viner

Brocca Toscana Rosso

Brocca Chianti Classico